Camillas mat

Camillas mat

Matglede

Camilla Anvik er en av monings sine gode naboer. Hun har egen kjøkkenhage hvor hun dyrker så mye som mulig av egne råvarer. For Camilla handler matglede om så inderlig mye mer enn bare det å spise mat. Hos familien Anvik er det alltid et godt måltid og både store og små sitter lenge rundt bordet. Dette med å samle familie og naboer rundt bordet for et godt måltid er en kultur som kanskje nesten er på vei litt ut med våre travle hverdager. Guro og monings er jammen intet unntak! Her har vi tenkt å få litt inspirasjon fra Camilla og spurte henne om noen favoritt oppskrifter. Her kommer de!

Camillasmat-25.jpg
Camillas mat-6.jpg
Camillas mat-45.jpg

 

FORRETT

Tomat Brushetta

Hakk opp små søte tomater

En liten rødløk

En neve basilikum blader

Salt/pepper

3 ss god oliven olje.

 

Smør inn loffskiver med litt olje og gni inn en hvitløksbåt på skivene

Stek loffskiver el skiver av godt surdeigbrød i ovnen på 180 grader til gildene

Ha på tomat blandingen på skivene og nyt

Camillas mat-46.jpg

 

SNACKS FRA KJØKKENHAGEN

Nepe snacks

Vask og skrubb betene.

Skjæres i så tynne skiver man klarer. Legg skivene på stekebrett med bakepapir smør på med olje og strø over litt godt salt.

Stekes 160 grader c varm luft  i 20-30 min til sprøe og avkjøles på rist

 

Snacks av grønnkål.

Skyll og tørk grønnkålen dra av den midterste stilken og riv i små biter. Ha kålen i en bolle hell over 1ss olje og litt godt salt . rør rundt. Hell kålen over på stekebrett med bakepair og stekes ovnen på varm luft ved 150 grader i 15 min følg med så de ikke blir brent men blir sprøe og fine.

 

Begge disse snacksene er gode i supper el til tapas eller rett og slett bare kose seg med!

Camillas mat-1.jpg

HOVEDRETT

Lammesadel eller lite lammelår

 

1 stk sadel ca 2 kg

Salt /pepper

3 hvitløksbåter

4 kvister rosmarin

Dryss på krydder på sadelen og stikk små hull og del opp hvitløk i små biter og rosmarinen og stikk inn i kjøttet.

Legg sadelen i langpannen stikk inn et termometer i kjøttet og stek til ca 65 grader c medium stekt litt i underkant av 1 time.

La hvile før oppdeling i pene små stykker. Serveres med:

 

Skikkelig sprøstekte poteter i ovnen

1 Kg kokefaste poteter eks astrix, skjær disse i store terninger.

Kokes i ca 3 l vann med 2ss salt og ½ ts natron i ca 10 min hell av vannet og dampes litt

 

2ss andefett el 3ss olje

3 hvitløksfedd finhakket

1 ts tørket rosmarin

Salt/pepper

Varmes i gryte til gyllent sil av hvitløken

 

Hell de ferdige potetene opp i fettet vend forsiktig og haes over i ildfast form steke brett  og in i ovnen ved 200 grader i 20 min vend på de og stekes til passe gylden. Ungen elsker disse!

Camillas mat-14.jpg

 

Squash salat

Squash skjæres med ostehøvel i lange skiver eller kuttes i skiver forvelles i saltet vann i 2 min helles av tilsett god oliven olje saften av en halv sitron salt og pepper pynt med litt mynte blader og lilla blomster fra gressløken. Nydelig med 100g feta ost smuldret over.

 

Asparges bønner sog oppkuttede små gulerøtter  fra hagen

Forvelles i kokende vann og rennes av ha godt smør og så trø litt salt over.

Gulerøttene forvelles litt lengere aspargesbønnene bare 3-4 min.

 

Godt med en god sky av kraften ved siden av.

Camillas mat-13.jpg
Camillas mat-4.jpg
Camillas mat-3.jpg